• HOME
  • MESOLOGIE

Wat is mesologie?Mesologie is een vorm van geneeskunde waarin reguliere medische kennis en kennis uit de complementaire geneeswijzen wordt geïntegreerd. Uit beide richtingen worden elkaar aanvullende aspecten gebruikt met betrekking tot zowel de diagnose als de behandeling.

Uitgangspunten van de mesologie zijn: Ieder mens is uniek. Eén en dezelfde klacht bij verschillende personen kan verschillende oorzaken hebben. De mens leeft in voortdurende wisselwerking met zijn omgeving en in reactie hierop reageren wij als één geheel. Het fysieke, mentale, emotionele en psychische lichaam is één in functie. Het menselijk lichaam bezit zelf-regulerende krachten, die gezondheid stimuleren en gericht zijn op het herstel van het evenwicht. Het lichaam is hierdoor in staat zich voortdurend aan te passen aan inwendige en uitwendige veranderingen. Niet de veranderingen zelf, maar de manier waarop het individu op de veranderingen reageert is bepalend voor het ontstaan van gezondheid of ziekte.


De mesologie streeft ernaar het zelfregulerend vermogen van de mens te activeren en te versterken en lichaam en geest zo de balans weer te laten herstellen.

geintegreerde geneeswijzen

Mesologie is een vorm van geneeskunde waarin reguliere medische kennis en kennis uit de complementaire geneeswijzen wordt geïntegreerd. Uit beide richtingen worden elkaar aanvullende aspecten gebruikt met betrekking tot zowel de diagnose als de behandeling.

Wanneer naar de mesoloog?

De mesoloog is er vooral voor chronische klachten, maar mesologisch onderzoek kan ook vroegtijdig functiestoornissen opsporen, waardoor ernstige klachten kunnen worden voorkomen. Je kunt een mesologisch onderzoek ook zien als een jaarlijkse APK-keuring van je lichaam.

Zowel volwassenen als kinderen kunnen terecht bij een mesoloog.

Staat je klacht er niet bij? Je kunt mij altijd bellen of emailen met een beknopte beschrijving van je gezondheidsklacht. Je krijgt dan advies of mesologie in jouw specifieke geval zou kunnen helpen. Bel naar 06-45302627 of mail je gezondheisklacht naar: ika@de3breinen.nl